OUTLET! Spar op til 50% - Klik her
Dansk webshop
100 dages returret
Gratis fragt ved 699,-

ATEX lommelygte

Her kan du se udvalget af ATEX lommelygter, der alle er godkendt og lever og til de strenge krav som ATEX står inde for. Lygterne er velegnet til brug og arbejde i områder, hvor der er risiko for eksplosioner.

ATEX lygter, lamper og lommelygterATEX er en forkortelse for ATmosphére ÉXplosive, hvilket man på dansk kan oversætte med eksplosive atmosfærer. At lommelygterne eller lamperne er ATEX godkendte betyder, at de er godkendte til brug i områder, hvor der er risiko for brandfarlige atmosfærer som gasudslip. Lommelygten er altså beskyttet mod, at disse gasser kan trænge ind i lygten og antænde. Der er dog forskellige kategorier for ATEX lygter, og det er vigtigt at du kigger nærmere på dem, så du får den lygte der passer til dit behov.

Der tre er forskellige risiko zoner, som er tildelt en kategori. Alle lommelygter skal være tildelt en af efterfølgende kategorier. Hvis lygten er i dampe eller eksplosive materialer i mindre end 10 timer om året, så kan du bruge lygter, der er godkendt zone 2. Befinder lygten sig derimod op til 1000 timer om året i et område, hvor der kan forekomme eksplosive blanding af brandfarlig gas, damp og luft, så er det zone 1, du skal kigge efter. Den sidste zone er zone 0, som er for dig, der opholder dig med en lygte i områder, hvor der hyppigt er eksplosive atmosfærer.

Det er derfor vigtigt at finde ud af hvor lang tid du opholder dig i områder med eksplosive atmosfærer, da det spiller en rolle i dit valg af lygte. Er du i tvivl, kan du med fordel vælge en ATEX lygte, der er godkendt til zone 0, så er du på den sikre side.